23 juni 2016
19:00

Smedjebackens FK U

Referat: Nyhammars IF U - Smedjebackens FK U

I en bra och välspelad match mellan NIF och Smedjebacken så delades poängen mellan lagen med resultatet 2-2 efter att Smedjebacken haft ledningen med 1-0 i paus. Efter att SFK spelat bra och tryckt tillbaka NIF under de första 10 minuterna och sedan gjort 1-0 efter en klar offside så kom NIF tillbaka starkt och skapade många fina lägen där man borde gjort både 2 och 3 mål. Det var bra bredd i spelet och då kom också de luckor som behövs för att skapa lägen. Den 2:a halvleken började jämt men efter 5 minuter så kom nästa kalldusch för NIF SFK ökade på till 2-0 efter en frispark och ett fint nickmål. Men som i första så tog NIF över mer och mer och fortsatte att skapa chanser utan att få dit den. Men efter en fällning när en kvart återstod så satte Gustav Fälldin den efterföljande straffen säkert i mål och NIF fick förnyat hopp om att kunna ta poäng. Mycket riktigt när 3 minuter återstod så fick NIF en frispark som Robin Borg slog och som via en försvarare ändrade riktning och ställde SFK målvakten helt. Därmed slutade våravslutningsmatchen 2-2.
I ett jämt och bra NIF så ges en extra blomma till Robin i målet Gösta på backen och innermittfältarna Christoffer och Ivan